WEEKEND RETRAITE IN DE BIESBOSCH

The Mindful Farm biedt ook weekendretraites, op een unieke locatie, in het hart van Nationaal Park De Biesbosch. Ervaar met ons toegankelijke programma de heilzame effecten van mindfulness en yoga en geef jezelf hiermee de tijd voor een verdiepende ervaring. Dit weekend geeft jou de mogelijkheid meer tijd te nemen voor bezinning, reflectie en onthaasting. Er is voldoende ruimte voor vragen  en persoonlijke coaching.

Daarnaast is deze locatie een ideale plek om in het hart van het natuurpark te genieten van de veelzijdige natuur: wees welkom in onze oase in de Randstad!

- AANKOMENDE WEEKENDRETRAITE - 
 

9 - 11 april 2021 - reserveer hier

YOGA EN MINDFULNESS

Mindfulness betekent voor ons niets meer dan aandacht voor het moment. Een belangrijk element hierbij is mildheid en dat elke ervaring op diezelfde manier aandacht krijgt. In plaats van iets aan een ervaring te willen veranderen, is het de kunst om het moment te erkennen zoals het is. Dit kan soms best uitdagend zijn. Wij bieden een veilige plek om hiermee te oefenen.

Op The Mindful Farm geven wij meditatie oefeningen en yogalessen om kennis te maken met deze houdingskwaliteit. Wij behandelen verschillende meditatietechnieken zoals de adem-, zit- en loopmeditatie.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat yoga en mindfulness hand in hand gaan en elkaar kunnen versterken. Bij yoga is het de kunst om de aandacht naar binnen te richten en te observeren wat er gebeurt in je lijf. De ademhaling is een belangrijk onderdeel hierbij en kan je zien als een 'barometer' die aangeeft hoe het met je gaat. Met deze insteek bieden wij relatief rustige vormen van yoga.
 

Yoga en mindfulness is toegankelijk voor iedereen. Ongeacht jouw ervaring of leeftijd ben jij welkom op The Mindful Farm.

STILTE

Tijdens de retraite wordt gedurende het verblijf edele stilte ingelast. De praktijk leert dat dit de ervaring van deelnemers versterkt. Stilte biedt de mogelijkheid in alle vrijheid de eigen ervaringen te onderzoeken. Ook biedt stilte een andere vorm van verbinding met de overige deelnemers: het laat zien dat woorden niet de enige vorm van communicatie zijn. Sterker nog, misschien ontdek je wel dat taal een barrière kan vormen voor échte verbinding. Mocht je het toch spannend vinden, geen zorgen: tijdens het weekend is voldoende ruimte om een persoonlijk gesprek te voeren met één van de trainers.

PERSOONLIJKE COACHING

Beide trainers zijn naast hun achtergrond in yoga en mindfulness, ook gecertificeerd coach. Alle deelnemers hebben de mogelijkheid dagelijks een moment te plannen om te spreken met één van de trainers. Dit kan gaan over een persoonlijk thema of voor advies over de filosofie van deze retraite.

FACILITEITEN

Tijdens deze retraite worden alle faciliteiten verzorgd voor een comfortabel verblijf: accommodatie (twee- en vierpersoonskamer), alle maaltijden, tussendoortjes, consumpties (water, thee, koffie), materialen, lessen en persoonlijke begeleiding. The Mindful Farm vindt plaats in een oude boerderij, op een unieke locatie in het hart van het Nationaal Park De Biesbosch. Vanuit de locatie kun je direct het gebied in via erkende wandel- en fietsroutes. Ook is er rondom de locatie genoeg ruimte om te ontspannen en te genieten van de omgeving.

KOSTEN

De kosten bedragen €280,- voor het gehele weekend, inclusief alle faciliteiten die wij bieden. Neem contact met ons op als dit buiten je budget valt. Wij kunnen altijd kijken naar de mogelijkheden.

- PROGRAMMA-

Vrijdag
16:00 - 16:45 Inloop en installeren kamer
16:45 - 17:15 Gezamenlijke kennismaking
17:15 - 18:00 Meditatie

18:00 Avondeten en vrije tijd

Zaterdag

7:00 - 8:00 Ochtend yoga

8:00 - 9:00 Meditatie

9:00 - 10:30 Ontbijt en vrije tijd

10:30 - 12:00 Filosofie

12:00 - 12:30 Bewegen met aandacht

12:30 - 16:00 Lunch en vrije tijd

16:00 - 17:00 Yin Yoga

17:00 - 18:00 Meditatie

18:30 - 19:30 Diner

19:30 Rust en vrije tijd

Zondag

7:00 - 8:00 Ochtend yoga

8:00 - 9:00 Meditatie

9:00 - 10:30 Ontbijt en vrije tijd

10:30 - 12:00 Filosofie

12:00 - 12:30 Bewegen met aandacht

12:30 - 13:30 Lunch en vrije tijd

13:30 - 14:30 Afsluiten en afscheid

Praktische informatie

Aankomende retraite:
9 - 11 april 2021

Locatie: Nationaal Park de Biesbosch

Prijs: €280,-

Tijd: vrijdag 16:00 uur - zondag 14:30 uur
Inclusief accommodatie, alle maaltijden (vegetarisch), consumpties, lesuren en materialen

Bereikbaarheid

Auto: een zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar, op ongeveer 15 minuten loopafstand van de locatie
OV: indien je met het openbaar vervoer komt, laat het ons dan weten. Dan zorgen wij voor een passende oplossing.


Het exacte adres volgt na aanmelding

De trainers bij The Mindful Farm
Al bijna 2 jaar verzorgen Martin Milius en Mandy Kraaij yoga- en mindfulness retraites. Zij zorgen voor een veilige omgeving, waarin iedereen zijn of haar eigen proces kan doormaken.

Vragen over de retraite?

Neem gerust contact met ons op!

Info@martinmilius.nl
Telefoon Martin: 06 485 01 676
Telefoon Mandy: 06 249 75 090

Is een yoga & mindfulness retraite iets voor mij?

Kan ik deelnemen aan de retraite, ondanks dat ik geen ervaring heb met yoga & mindfulness?


De hoeveelheid ervaring maakt niets uit voor deelname aan onze retraites. Vanuit onze filosofie gaat het om bewustzijn en aandacht, niet om het bereiken van een bepaalde vaardigheid. Het programma is daarom geschikt voor iedereen.
Wordt er tijdens de retraite van mij verwacht een bepaald resultaat te behalen?


Bij onze retraites wordt niet gewerkt aan het behalen van een bepaald doel of resultaat. Mindfulness draait om een houdingskwaliteit (aandacht en mildheid), ongeacht de ervaring. Op The Mindful Farm bieden wij verschillende meditatie- en yogaoefeningen om hiermee te oefenen.
Zijn lichamelijke klachten een belemmering voor de beoefening van yoga & mindfulness?


Onze retraites zijn geschikt voor iedereen, ongeacht lichamelijke of psychische klachten. Bij je aanmelding kun je eventueel wel een toelichting hierop geven zodat wij jou optimaal kunnen begeleiden tijdens de dag zelf.

ERVARINGEN DEELNEMERS RETRAITES

“Dank voor deze bijzondere dag. Het was een mooie combinatie tussen yoga-oefeningen en meditaties, afgewisseld met heerlijke hapjes en drankjes tijdens de pauzes in een prachtige rustieke omgeving.''

Ellen Lisa