Mindful Moments {3}: Mijn minuut van rust in de zon

Bijgewerkt: 15 mei 2020


Mindfulness kan soms zwaar en groots aanvoelen. Denk aan de statische lotus houding en langdurige meditatiesessies. Mindfulness is echter niks meer dan bewustzijn van het moment. Dit kan dus ook klein zijn of van korte duur. Om je bewust te zijn van wat er is in het moment kan je je zintuigen inzetten.. De aankomende weken deel ik graag een van mijn dagelijkse momentjes van bewustzijn, ter inspiratie voor jou. Momenten waarbij ik bewust stilsta bij wat ik ruik, voel, zie, hoor en proef. Deze week is het zintuig voelen aan de beurt.Het is een heldere en zonnige dag, maar toch is het best fris op de fiets. Ik fiets door het dorp waar ik ben opgegroeid en ben al bijna bij mijn ouderlijk huis. Mijn ouders wonen daar nog steeds: een rijtjes huis, in het midden van een korte straat van 6 huizen. Ik fiets de hoek om en zie de zijkant van het hoekhuis, huis nummer 6. De hele zijkant is verlicht door de mooie gele gloed van de zon. Ik parkeer mijn fiets tegen de lantarenpaal aan de voorkant van het huis van mijn ouders en loop terug naar die hoek van de straat. De zonovergoten wand voelt warm. Ik keer mijn gezicht naar de zon en leun voorzichtig tegen de muur. Van de frisheid die ik net op de fiets ervoer, is op deze plek niks meer te voelen. Mijn rug ontspant zich langzaam door de aanraking met de opgewarmde bakstenen. Ik sluit mijn ogen en ervaar de kracht van de zonnestralen. Ik neem een paar diepe ademhalen, voel mij volledig aanwezig en geniet van het moment.


In de drukte van het dagelijks leven vergeten we soms bewust stil te staan bij onze lichamelijke gewaarwordingen. Deze gewaarwordingen helpen ons aanwezig te zijn in het moment, zoals de warmte van de zon dat bij mij deed. Pak eens een moment gedurende de dag om stil te staan bij wat je voelt. Denk aan de gure wind langs je gezicht, het warme water tijdens het douchen of het de zachte aanraking van een hand op je schouder. Breng al je aandacht naar het gevoel en sta open voor de ervaring. Even, al is het maar één minuut, ben je uit de gedachtentrein gestapt en ben je je bewust van het nu.


Liefs, Mandy

36 keer bekeken0 reacties

Aanmelden

© 2021 by TheMindfulFarm.

Details

info@martinmilius.nl

06 485 01 676 Martin

06 249 75 090 Mandy

www.themindfulfarm.nl

Social Media

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon