Mindful Moments {2}: Mijn eerste kop koffie in de ochtend

Mindfulness kan soms zwaar en groots aanvoelen. Denk aan de statische lotus houding en langdurige meditatiesessies.

Mindfulness is echter niks meer dan bewustzijn van het moment. Dit kan dus ook klein zijn of van korte duur. Om je bewust te zijn van wat er is in het moment kan je je zintuigen inzetten.

De aankomende weken deel ik graag een van mijn dagelijkse momentjes van bewustzijn, ter inspiratie voor jou. Momenten waarbij ik bewust stilsta bij wat ik ruik, voel, zie, hoor en proef. Deze week is het zintuig ruiken aan de beurt.Zodra ik mijn ouderwetse filter machine aanzet, verspreidt zich een heerlijke geur van vers gezette koffie door mijn huis. De geur van koffie is voor mij één van de lekkerste geuren die er is. Ik schenk wat warme havermelk in een grote mok en vul dit aan met de krachtige goud bruine drank. Terwijl ik mijn koffie drink vind ik het fijn om even stil te staan bij en te genieten van deze geur. Dit doe ik door de mok in mijn beide handen te nemen en vlak onder mijn neus te houden. Ik sluit mijn ogen en adem bewust een paar keer diep in zodat ik de aroma van koffie mijn neus in snuif. Een gevoel van warmte en kalmte stroomt mijn lijf binnen en er verschijnt automatisch een glimlach om mijn gezicht. Vervolgens drink ik mijn koffie met kleine slokjes en geniet van zowel de smaak als de geur. Echt een geluksmomentje op mijn dag. Heerlijk!


Wat is de geur die jou dat momentje van geluk bezorgt? Is dat, net als bij mij, de geur van koffie of is het een andere geur die dit positieve effect op jou heeft? Welke geur het ook is sta er bewust een moment bij stil. Ruik en zie wat het met je doet. Welke gevoelens en sensaties maakt het bij je los? Dit kan dus heel klein en subtiel zijn, maar zeker heel krachtig. Een simpele en makkelijke manier voor het toepassen van dat mindful momentje op jouw dag.


Mandy

24 keer bekeken0 reacties

Aanmelden

© 2021 by TheMindfulFarm.

Details

info@martinmilius.nl

06 485 01 676 Martin

06 249 75 090 Mandy

www.themindfulfarm.nl

Social Media

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon