Mindful Moments {1}: Mijn dagelijkse blokje om

Mindfulness kan soms zwaar en groots aanvoelen. Denk aan de statische lotus houding en langdurige meditatiesessies. Mindfulness is echter niks meer dan bewustzijn van het moment. Dit kan dus ook klein zijn of van korte duur. Om je bewust te zijn van wat er is in het moment kan je je zintuigen inzetten.


De aankomende weken deel ik graag een van mijn dagelijkse momentjes van bewustzijn, ter inspiratie voor jou. Momenten waarbij ik bewust stilsta bij wat ik ruik, voel, zie, hoor en proef. Deze week is het zintuig zien aan de beurt.’s Morgens vroeg ga ik wandelen. Na mijn frisse koude douche kleed ik mij snel aan en loop ik de trap af naar beneden. Eenmaal buiten zet ik er een flinke pas in. Ik loop negen van de tien keer het zelfde blokje: richting de stad, over het Binnenhof, langs de Hofvijver en op de terugweg nog even door De Paleistuinen. Tijdens mijn wandeling focus ik mij op wat ik zie. De vroege ochtend is dan ook een heerlijk moment van de dag aangezien het nog relatief rustig is op straat. Om de focus op de omgeving te houden, helpt het mij om een kleur in gedachten te nemen. Al lopend scan ik mijn omgeving, opzoek naar alles wat de kleur heeft die ik zojuist heb bedacht. Ik neem bijvoorbeeld de kleur geel. Mijn ogen scannen de omgeving en blijven even hangen bij de gele bloemen in het gras en vervolgens de gele nummerborden van de auto’s die geparkeerd staan aan de zijkant van de weg. Ook zie ik aan de overkant een dame lopen met een gele jas aan. Ik sta even stil en kijk bewust naar de nog wat laag staande zon. Nog een laatste blik op het fraaie aangezicht van de Hofvijver in het heldere goud gele ochtend licht en dan keer ik mijn weg weer terug naar huis.Pak in jouw dagelijks leven een moment waarbij je bewust stil staat bij het waarnemen van je omgeving. Dit kan wanneer je bijvoorbeeld op de fiets zit, uit raam kijkt of simpel weg op de bank zit in je woonkamer. Zoals ik al eerder aangaf, mindfulness kan simpel en klein. Elk moment van de dag, waar je ook bent.


Mandy

44 keer bekeken0 reacties

Aanmelden

© 2021 by TheMindfulFarm.

Details

info@martinmilius.nl

06 485 01 676 Martin

06 249 75 090 Mandy

www.themindfulfarm.nl

Social Media

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon