Kijk jij naar je vakanties door een lens?

Bijgewerkt: 4 jan 2020


Met mijn camera (lees: telefoon) in de aanslag wandel ik door het mooie Lynton, een dorpje in zuid west Engeland. Ik kijk mijn ogen uit, het is hier zo prachtig! Bij elke stap die ik zet, zie ik weer iets nieuws wat het vorige aangezicht overtreft. Mijn telefoon maakt overuren door de vele foto’s die ik tijdens mijn wandeling maak. Eenmaal aangekomen bij Valley of The Rocks, laat ik mezelf zakken op een bankje met uitzicht over het water. Voor ik er erg in heb, kijk ik weer door de lens van mijn camera zoekend naar het beste plaatje. Opeens realiseer ik mij wat ik aan het doen ben. Ik laat mijn telefoon zakken, kijk om me heen en haal een paar keer diep adem. Ik leun voorzichtig achterover tot dat mijn rug de leuning raakt. Mijn spieren ontspannen. De geur van gras, zoute zee en bloemen bereikt mijn neus. Mijn huid wordt voorzichtig aangeraakt door het lichte zomerbriesje en de warme stralen van de zon. Ik hoor het geluid van vogeltjes die vrolijk fluiten en in de verte hoor ik een zacht geruis van de zee beneden aan de klif. Ik kijk. Ik kijk en ik zie de verschillende lagen blauw die de lucht kleuren. De wollige vormen van de wolken en het rauwe oppervlak van de bergen. Ik zie.


“Gelukkig hebben we de foto’s nog.” Is wat wij vaak zeggen na een vakantie die voorbij is gevlogen. We willen onze ervaringen vastleggen, veiligstellen voor de toekomst, zodat we later nog eens hunkerend kunnen terugdenken aan en nagenieten van een mooie tijd die ooit was. Het maken van foto’s op vakantie is dan ook van groot belang. Het perfecte plaatje wordt het doel in plaats van een bijproduct van je vakantie. Je wilt iets bereiken, creëren, het vastleggen van mooie herinneringen. Iets willen bereiken zorgt ervoor dat je niet geheel in het moment bent. Zonde, want uiteindelijk ga je op vakantie om te genieten van dat moment. Je gaat bijvoorbeeld voor de warmte van de zon, de smaak en geur van het lokale eten of de mooie kleurrijke vergezichten.


Leven in het moment vraagt om oefening. Ga bijvoorbeeld ergens zitten. Haal een paar keer diep adem. Kijk eens rustig rond. Wat zie je? Wat ruik je? Wat voel je? Beschrijf zoveel mogelijk details en zeg alles hardop. Doe dit voor een minuut of 5. Oefeningen zoals deze helpen je om bewuster te zijn van je ervaring in het moment en niet bezig te zijn met het creëren van herinneringen voor de toekomst.


Vraag jezelf eens af: Kijk jij naar je vakanties door een lens?


Mandy

48 keer bekeken0 reacties

Aanmelden

© 2021 by TheMindfulFarm.

Details

info@martinmilius.nl

06 485 01 676 Martin

06 249 75 090 Mandy

www.themindfulfarm.nl

Social Media

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon