5 yoga oefeningen om de dag te beginnen

In een maatschappij waar veel mensen een kantoorbaan hebben en het leven gekenmerkt wordt door een grote hoeveelheid prikkels, kan het geen kwaad het lichaam ook een moment te geven om rustig wakker te worden en op te warmen.


In deze blog deel ik een korte reeks van 5 yoga houdingen die helpen om de dag bewust en met hernieuwde energie te beginnen!


Zittende houdingBegin de reeks om voor een moment bewust te zitten. Dit kan in kleermakerszit, maar dit hoeft niet. Kies een houding die voor jou prettig is. Sta stil bij de sensaties in jouw lichaam en haal een paar keer bewust adem.


Effect: bewustwording


Kat & KoeKom vervolgens op handen en knieën. Houdt de rug zoveel mogelijk recht (horizontaal met de yogamat). Adem in en trek je rug voorzichtig hol en kijk een beetje omhoog. Op je uitademing trek je je buik iets in, maak je je rug bol en kijk je richting je navel. Op een inademing kom je weer terug omhoog en doe deze beweging een aantal keer achter elkaar.


Effect: opwarming/ massage voor de rug


Neerwaarts Kijkende HondNeem weer de starthouding op hand en knieën aan. Adem eerst in en breng vervolgens je heupen op een uitademing omhoog. Kijk of je de heupen vervolgens licht naar achteren kan brengen om daarmee je benen te strekken (knieën kunnen licht gebogen blijven). Laat je hoofd en nek ontspannen hangen en je schouders laag weg van je oren. Vergeet niet te blijven ademhalen 😊


Effect: energie en strekking van het lichaam


Plank


Vanuit neerwaarts kijkende hond breng je je lichaam naar voren richting de mat en strek je je benen. Hiermee kom je vanzelf in de plankhouding. Druk je handen stevig in de mat, span je buikspieren aan en probeer rustig te blijven ademhalen. Blijf in de plankhouding voor 3 ademhalingen en ga vervolgens op een uitademing rustig op je buik liggen.


Effect: versterken spieren in armen, polsen, buik en rug


Cobra
Nadat je voor een ogenblik op je buik hebt gelegen is het tijd voor de laatste houding. Breng je handen plat op de mat op schouderhoogte en kijk met je gezicht vooruit (kin op de mat). Druk je handen in de mat en breng voorzichtig je bovenlichaam omhoog. Neem een aantal ademhalingen in deze houding en breng jezelf vervolgens weer terug op de buik.

Effect: openen hart en longen/ strekking borstspieren


Om de reeks af te sluiten kun je weer komen zitten om voor een moment stil te staan bij hoe je je voelt en het effect van de houdingen. Check kort in bij de sensaties in je lichaam en de ademhaling. Sluit de oefening op je eigen tempo af en je dag kan beginnen!


Martin

53 keer bekeken0 reacties

Aanmelden

© 2021 by TheMindfulFarm.

Details

info@martinmilius.nl

06 485 01 676 Martin

06 249 75 090 Mandy

www.themindfulfarm.nl

Social Media

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon