YOGA EN MINDFULNESS DAGRETRAITE

Behoefte aan een dag waarbij je even helemaal de tijd voor jezelf kan nemen? Laat je inspireren op The Mindful Farm retraite: een dag vol yoga, mindfulness en aandacht voor de effecten van de moderne technologie in ons dagelijks leven.

Op een prachtige locatie, in een oude boerderij in Oud Ade (regio Leiden) bieden Martin en Mandy een rustgevende plek waarbij bewustzijn, meditatie en balans centraal staan. Dit toegankelijke programma is ideaal om kennis te maken met yoga en mindfulness!

- PROGRAMMA RETRAITE -

09:30 - 10:00  Inloop

10:00 - 10:40  Opening programma

10:40 - 11:10  Mindfulness meditatie

11:10 - 11:20  Pauze, koffie & thee, lekkernij

11:20 - 12:30  Hatha Yoga

12:30 - 13:45  Vegetarische lunch, vrije tijd

13:45 - 15:00  Filosofie en Mindfulness meditatie

15:00 - 15:15  Pauze, koffie & thee, lekkernij

15:15 - 16:45  Yin Yoga

16:45 - 17:15  Slot

20200815_155831_edited.jpg

- YOGA EN MINDFULNESS-

Mindfulness betekent voor ons niets meer dan aandacht voor het moment. Een belangrijk element hierbij is mildheid en dat elke ervaring op diezelfde manier aandacht krijgt. In plaats van iets aan een ervaring te willen veranderen, is het de kunst om het moment te erkennen zoals het is. Dit kan soms best uitdagend zijn. Wij bieden een veilige plek om hiermee te oefenen.

Op The Mindful Farm geven wij meditatie oefeningen en yogalessen om kennis te maken met deze houdingskwaliteit. Wij behandelen verschillende meditatietechnieken zoals de adem-, zit- en loopmeditatie.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat yoga en mindfulness hand in hand gaan en elkaar kunnen versterken. Bij yoga is het de kunst om de aandacht naar binnen te richten en te observeren wat er gebeurt in je lijf. De ademhaling is een belangrijk onderdeel hierbij en kan je zien als een 'barometer' die aangeeft hoe het met je gaat. Met deze insteek bieden wij relatief rustige vormen van yoga.
 

Yoga en mindfulness is toegankelijk voor iedereen. Ongeacht jouw ervaring of leeftijd ben jij welkom op The Mindful Farm.
 

MODERNE TECHNOLOGIE
 

De mobiele telefoon heeft een grote rol in ons dagelijks leven. Naast alle voordelen van de moderne technologie, levert het voor velen ook veel stress op. Social media en mobiele applicaties worden steeds slimmer en beschikken over steeds meer functies. Het lijkt bijna wel onmogelijk om zonder telefoon te leven.

The Mindful Farm schenkt in het bijzonder aandacht aan de rol van de mobiele  telefoon en social media. Wij bieden een unieke oefening aan waarbij wij jou deze effecten laten ervaren. Wat dit precies inhoudt, houden wij graag als een verrassing! Ook geven wij jou tips mee om op een bewustere manier met moderne technologie om te gaan.

THEMA YOGA & MINDFULNESS RETRAITES

De onderdelen van het programma van de dagretraites blijven nagenoeg gelijk, alleen krijgen de onderdelen vanuit het thema een andere invulling. De thema's zijn omgaan met stress, compassie, omgaan met tegenslagen en bewust leven.

AANKOMENDE RETRAITE DATA

Er zijn op dit moment geen retraites gepland. Houd de website in de gaten.

Praktische informatie

Locatie: Oud Ade, Zuid-Holland

Prijs: €92,-

Tijd: 10:00 uur - 17:15 uur
Inclusief vegetarische lunch, water, thee, koffie en gezonde snacks

Bereikbaarheid

Auto: een aantal parkeerplaatsen zijn beschikbaar
OV: bus vanuit Leiden tot 10 minuten lopen afstand
Fietsen: mogelijk vanuit regio Leiden/Leiderdorp


Het exacte adres volgt na aanmelding

De retraite vindt plaats conform Corona-richtlijnen. Klik hier voor meer informatie.

Is een yoga & mindfulness retraite iets voor mij?

Kan ik deelnemen aan de retraite, ondanks dat ik geen ervaring heb met yoga & mindfulness?


De hoeveelheid ervaring maakt niets uit voor deelname aan onze retraites. Vanuit onze filosofie gaat het om bewustzijn en aandacht, niet om het bereiken van een bepaalde vaardigheid. Het programma is daarom geschikt voor iedereen.
Wordt er tijdens de retraite gewerkt aan het behalen van een resultaat?


Bij onze retraites wordt niet gewerkt aan het behalen van een bepaald doel of resultaat. Mindfulness draait om een houdingskwaliteit (aandacht en mildheid), ongeacht de ervaring. Op The Mindful Farm bieden wij verschillende meditatie- en yogaoefeningen om hiermee te oefenen.
Zijn lichamelijke klachten een belemmering voor de beoefening van yoga & mindfulness?


Onze retraites zijn geschikt voor iedereen, ongeacht lichamelijke of psychische klachten. Bij je aanmelding kun je eventueel wel een toelichting hierop geven zodat wij jou optimaal kunnen begeleiden tijdens de dag zelf.

ERVARINGEN DEELNEMERS RETRAITES

“Dank voor deze bijzondere dag. Het was een mooie combinatie tussen yoga-oefeningen en meditaties, afgewisseld met heerlijke hapjes en drankjes tijdens de pauzes in een prachtige rustieke omgeving.''

Ellen Lisa